Kezdőlap
Kérdések-válaszok
Árak és garancia
Megrendelés
Röptetési tanácsok
Képgaléria
 
 
  Kérdések - válaszok

1) Tetszik ez az ötlet, hogyan rendelhetek?

2) Mennyi lepkét rendelhetek?

3) Mennyibe kerül a szállítás?

4) Milyen melegre van szükség a lepkeröptetéshez?

5) Mi történik, ha megrendelem a lepkéket, de az idő rosszra fordul?

6) Éjszaka is röptethetők a lepkék?

7) Mi történik a lepkékkel a szállítás alatt?

8) Mit tegyek, ha a lepkéim megérkeztek?

9) Mi lesz a lepkékkel röptetés után?

10) Milyen garanciát vállalunk?

 
 
 

1) Tetszik ez az ötlet! Hogyan rendelhetek?

Ha felkeltettük érdeklődését, akkor a +3620/2203629-es telefonszámon, vagy a

e-mail címen keresztül tud rendelni. Kérjük, hogy levelében pontosan tüntesse fel a rendezvény tervezett időpontját, a szállítási címet, az átvevő telefonos elérhetőségét és a rendelt lepkék mennyiségét (tucat, vagy darab).

2) Mennyi lepkét rendelhetek?

Igény szerint három tucat (36 db) és húsz tucat (240 db) közötti lepke rendelhető.
Borítékos lepkék röptetése esetén a legkisebb rendelhető mennyiség 20 db, de kosaras röptetés mellé kiegészítésként már 2 db is rendelhető.

3) Mennyibe kerül a szállítás?

A kiszállítás Budapest teljes területén ingyenes.

Nagyobb szállítási távolság esetén kérje egyedi ajánlatunkat, vagy személyes budapesti átvétellel az egyéni szállítás is megoldható. 8 tucat, vagy több pillangó megrendelése esetén ingyenes kiszállítás az ország teljes területén!

4) Milyen melegre van szükség a lepkeröptetéshez?

A lepkék +17 Celsius fok felett repülnek, de minél melegebb az idő, annál aktívabbak. Felhős időben is jól röptethetők, csak a hideg, szeles és esős idő nem kedvező. Az esküvő előtti időszakban érdemes a helyszín várható időjárásáról a www.metnet.hu, vagy a www.idokep.hu oldalakon informálódni, hogy a lepkék röptetése sikeres legyen.

5) Mi történik, ha megrendelem a lepkéket, de az idő rosszra fordul?

A kiszállítás az esküvő/ rendezvény előtt 1 nappal, vagy aznap történik, ilyen rövid távra az időjárás jellege ma már a legtöbb esetben pontosan előrejelezhető. Ha mégis váratlanul éri az időváltozás, a lepkéket helyezze fedett helyre és a rossz idő elmúltával - akár másnap is - elröptethetők. Ha a rossz idő előre látható, rendelését a kiszállítás előtti nap 18h-ig kizárólag írásban (e-mail) visszamondhatja.

6) Éjszaka is röptethetők a lepkék?

Igen. Legalább 30 percnyi folyamatos fény és meleg szükséges a lepkéknek, mielőtt röpteti őket. Röptetés után a lepkék éjszakai nyughelyet keresnek maguknak.

7) Mi történik a lepkékkel a szállítás alatt?

Szállításkor az alacsony hőmérséklet minimális fénymennyiséggel kombinált, hogy a lepkék nyugodt és természetesen inaktív állapotban legyenek a szállítás egész ideje alatt. Ezek a feltételek gyakorlatilag megegyeznek egy hűvös nyári nap környezeti viszonyaival, amelyhez a lepkék már évmilliók óta nagyon jól alkalmazkodtak és számukra semmilyen károsodással nem jár.

8) Mit tegyek, ha a lepkéim megérkeztek?

A tárolásra és a röptetésre vonatkozó útmutatásokat a megrendelt lepkékhez mellékelve az átvételkor kapja kézhez. Általános útmutatót olvashat itt >>

9) Mi lesz a lepkékkel a röptetés után?

Röptetés után a lepkék szétszélednek és megfelelő élőhelyet keresnek maguknak. Ha vannak virágok a közelben akkor egy darabig, esetleg a szezon végéig a környéken maradnak. Egyes fajok pl. a bogáncslepkék ősszel vándorútra kelnek és eljuthatnak akár Észak-Afrikáig is.

Megjegyzés: Csak olyan lepkefajokat szállítunk, amelyek a védett és a fokozottan védett növény- és állatfajokról, a fokozottan védett barlangok köréről, valamint az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős növény- és állatfajok közzétételéről szóló 13/2001. (V. 9.) KöM rendelet 2. számú mellékletében "LEPIDOPTERA" címszó alatt nem szerepelnek, azaz magyarországi, nem védett/nem fokozottan védett fajok. A röptetés helyszínétől függően 6 különböző tájegységre osztottuk fel az országot, így a különböző helyszíneken a megfelelő területről származó egyedek átalunk tenyésztett utódait engedjük el, ezzel törekedve a genetikai- és állománystabilitásra.

10) Milyen garanciát vállalunk?

Garantáljuk, hogy az előre egyeztetett időpontban és csak frissen kelt lepkéket szállítunk Önnek. Ha bármi hibát talál a rendelésben, észrevételeit az átvételkor jelezze felénk. Átvétel után reklamációt nem fogadunk el.
 
 
Főoldal | Partnerek | International Butterfly Breedings Association | Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
Freelance Web Designer