Kezdőlap
Kérdések-válaszok
Árak és garancia
Megrendelés
Röptetési tanácsok
Képgaléria
 
 
  Kérdések - válaszok

1) Tetszik ez az ötlet, hogyan rendelhetek?

2) Mennyi lepkét rendelhetek?

3) Mennyibe kerül a szállítás?

4) Milyen melegre van szükség a lepkeröptetéshez?

5) Mi történik, ha megrendelem a lepkéket, de az idő rosszra fordul?

6) Éjszaka is röptethetők a lepkék?

7) Mi történik a lepkékkel a szállítás alatt?

8) Mit tegyek, ha a lepkéim megérkeztek?

9) Mi lesz a lepkékkel röptetés után?

10) Milyen garanciát vállalunk?

 
 
 

1) Tetszik ez az ötlet! Hogyan rendelhetek?

Ha felkeltettük érdeklődését, akkor a +3620/2203629-es telefonszámon, vagy a

e-mail címen keresztül tud rendelni. Kérjük, hogy levelében pontosan tüntesse fel a rendezvény tervezett időpontját, a szállítási címet, az átvevő telefonos elérhetőségét és a rendelt lepkék mennyiségét (tucat, vagy darab).

2) Mennyi lepkét rendelhetek?

Igény szerint három tucat (36 db) és húsz tucat (240 db) közötti lepke rendelhető.
Borítékos lepkék röptetése esetén a legkisebb rendelhető mennyiség 20 db, de kosaras röptetés mellé kiegészítésként már 2 db is rendelhető.

3) Mennyibe kerül a szállítás?

A kiszállítás Budapest teljes területén ingyenes.

Nagyobb szállítási távolság esetén kérje egyedi ajánlatunkat, vagy személyes budapesti átvétellel az egyéni szállítás is megoldható. Tíz tucat, vagy több pillangó megrendelése esetén ingyenes kiszállítás az ország teljes területén!

4) Milyen melegre van szükség a lepkeröptetéshez?

A lepkék +17 Celsius fok felett repülnek, de minél melegebb az idő, annál aktívabbak. Felhős időben is jól röptethetők, csak a hideg, szeles és esős idő nem kedvező. Az esküvő előtti időszakban érdemes a helyszín várható időjárásáról a www.metnet.hu, vagy a www.idokep.hu oldalakon informálódni, hogy a lepkék röptetése sikeres legyen.

5) Mi történik, ha megrendelem a lepkéket, de az idő rosszra fordul?

A kiszállítás az esküvő/ rendezvény előtt 1 nappal, vagy aznap történik, ilyen rövid távra az időjárás jellege ma már a legtöbb esetben pontosan előrejelezhető. Ha mégis váratlanul éri az időváltozás, a lepkéket helyezze fedett helyre és a rossz idő elmúltával - akár másnap is - elröptethetők. Ha a rossz idő előre látható, rendelését a kiszállítás előtti nap 18h-ig kizárólag írásban (e-mail) visszamondhatja.

6) Éjszaka is röptethetők a lepkék?

Igen. Legalább 30 percnyi folyamatos fény és meleg szükséges a lepkéknek, mielőtt röpteti őket. Röptetés után a lepkék éjszakai nyughelyet keresnek maguknak.

7) Mi történik a lepkékkel a szállítás alatt?

Szállításkor az alacsony hőmérséklet minimális fénymennyiséggel kombinált, hogy a lepkék nyugodt és természetesen inaktív állapotban legyenek a szállítás egész ideje alatt. Ezek a feltételek gyakorlatilag megegyeznek egy hűvös nyári nap környezeti viszonyaival, amelyhez a lepkék már évmilliók óta nagyon jól alkalmazkodtak és számukra semmilyen károsodással nem jár.

8) Mit tegyek, ha a lepkéim megérkeztek?

A tárolásra és a röptetésre vonatkozó útmutatásokat a megrendelt lepkékhez mellékelve az átvételkor kapja kézhez. Általános útmutatót olvashat itt >>

9) Mi lesz a lepkékkel a röptetés után?

Röptetés után a lepkék szétszélednek és megfelelő élőhelyet keresnek maguknak. Ha vannak virágok a közelben akkor egy darabig, esetleg a szezon végéig a környéken maradnak. Egyes fajok pl. a bogáncslepkék ősszel vándorútra kelnek és eljuthatnak akár Észak-Afrikáig is.

Megjegyzés: Csak olyan lepkefajokat szállítunk, amelyek a védett és a fokozottan védett növény- és állatfajokról, a fokozottan védett barlangok köréről, valamint az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős növény- és állatfajok közzétételéről szóló 13/2001. (V. 9.) KöM rendelet 2. számú mellékletében "LEPIDOPTERA" címszó alatt nem szerepelnek, azaz magyarországi, nem védett/nem fokozottan védett fajok. A röptetés helyszínétől függően 6 különböző tájegységre osztottuk fel az országot, így a különböző helyszíneken a megfelelő területről származó egyedek átalunk tenyésztett utódait engedjük el, ezzel törekedve a genetikai- és állománystabilitásra.

10) Milyen garanciát vállalunk?

Garantáljuk, hogy az előre egyeztetett időpontban és csak frissen kelt lepkéket szállítunk Önnek. Ha bármi hibát talál a rendelésben, észrevételeit az átvételkor jelezze felénk. Átvétel után reklamációt nem fogadunk el.
 
 
Főoldal | Partnerek | International Butterfly Breedings Association | Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
Freelance Web Designer