Kezdőlap
Kérdések-válaszok
Árak és garancia
Megrendelés
Röptetési tanácsok
Képgaléria
 
 
 
A pillangók tárolása és röptetési tanácsok

1) A lepkék kézhezvételekor:

Előző napi kiszállítás esetén a lepkéknek a röptetésig hűvös és fénytől védett helyre van szükségük, ez lehet egy hűvös helyiség, a pincében egy polc, hűtőszekrény, vagy akár a mellékelt hűtő-szett is. Az ideális hőmérséklet +5 és +14 Celsius fok közötti. Közvetlenül az esküvőre/rendezvényre szállítás esetén elegendő a röptetésig a kosarat egy naptól védett helyen/helyiségben elhelyezni.

2) Kosaras röptetés:

A röptetés előtt a hűtő-szettből kiemelve napfény/meleg levegő segítségével hagyja felmelegedni a lepkéket tartalmazó kosarat, 10-15 percig hűvösebb (17-22 Celsius fok) napokon, vagy pár percig, ha melegebb az idő. Röptetéskor a kosarat borító tüllháló masniját oldozzák meg és óvatosan engedjék kibomlani. A tüllhálót kétfelé hajtva az kinyílik és a lepkék szárnyrakelnek. Néha nem repülnek el rögtön, hanem megülnek egy-egy vendégen, vagy akár a menyasszonyon is! Ha a lepkék találnak virágokat a környéken, akkor egy ideig a vendégek körül fognak repdesni mielőtt elindulnának egy új életre.

3) Borítékos röptetés:

Ha borítékos lepkéket (is) rendelt, akkor röptetés előtt nyissa ki a szállító doboz tetejét és a borítékokat ossza szét a röptetők között. A borítékot óvatosan vegyék kézbe, hogy a benne lévő lepkék meg ne sérüljenek. 3-4 percig két tenyerük között tartva melegítsék föl a borítékokat és már indulhat is a röptetés! A borítékot összetartó gumigyűrűt leszedve és a borítékot kinyitva a lepkék egyszerűen szabadon bocsáthatók. Ahogy a boríték elég szélesre lesz tárva ahhoz, hogy a lepkék csapjanak a szárnyaikkal, kirepülnek.

KISZÁLLÍTOTT LEPKÉKHEZ RÉSZLETES RÖPTETÉSI ÚTMUTATÓT MELLÉKELÜNK.

 
 
Főoldal | Partnerek | International Butterfly Breedings Association | Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat
Freelance Web Designer